Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ajankohtaista

Nallen maskit

Maanantai 28.9.2020


Olemme eläneet nyt kuukauden maskisuosituksen aikaa. Maskeja suositellaan käytettävän julkisissa kulkuneuvoissa ja muissa tilanteissa, jossa ei voida pitää riittävää turvaväliä. Julkisilla kulkuvälineillä viitenä päivänä viikossa töissä tai koulussa käyvällä ihmisellä tämä on tarkoittanut vähintään 44 maskia, jos käytössä on ollut kertakäyttömaskit. Uskallatko edes ajatella millaisesta määrästä on kyse kun lasketaan kaikkien matkustajien käyttämät maskit? Onneksi paljon näkee käytettävän myös kankaisia ja pestäviä maskeja. Kankaisia maskeja löytyy myös Nallen kestoarjen verkkokaupasta.

Laskosmallinen kangasmaski

Kasvomaski_musta_ja_valkoinen.jpg

Laskosmallisessa kangasmaskissa on kaksi kerrosta 100 % puuvillaa. Kankaiden väliin voi pujottaa lisäsuojan alareunassa olevasta aukosta. Maskin yläreunassa on kuja, johon voi tarvittaessa pujottaa rautalankaa parantamaan istuvuutta. Maski puetaan kuminauhoilla korvien taakse.

Laskosmallisista kangasmaskeista on saatavilla kolmea eri kokoa. 

S: leveys n. 18 cm korkeus avattuna n. 16 cm, kuminauhan päästä päähän n. 35 cm.

M: leveys n. 20 cm korkeus avattuna n. 18 cm, kuminauhan päästä päähän n. 37 cm.

L: leveys n. 22 cm korkeus avattuna n. 20 cm, kuminauhan päästä päähän n. 39 cm.

Sopivaa kokoa valitessa mittaa korvanlehden takareunasta nenän ylitse toisen korvanlehden takareunaan. Kuminauhan päästäpäähän mitta tulisi olla vähintään yhtä suuri. Näin maskiin jää pieni väljyys, jolloin maski on mukava päällä, ei kiristä tai paina korvia ja sen kanssa on helppo hengittää.

Saumallinen kangasmaski

Kasvomaski_kuviollinen.jpg

Saumallisessa kangasmaskissa on keskellä edessä pystysuuntainen sauma antamassa maskille muotoa ja istuvuutta. Maskeja on saatavilla yksivärisenä (musta ja valkoinen) sekä kuviollisina. Kuviollisissa on käytetty puuvillaisia ylijäämäkankaita. 

Kooltaan saumallinen kangasmaski vastaa laskosmallin M- kokoa.

Leveys: noin 24 cm

Korkeus: noin 13 cm

Kuminauhan päästä päähän: noin 37 cm.

Myös saumallisen kangasmaskin yläreunassa on kuja, johon voi halutessaan pujottaa rautalangan antamaan lisäistuvuutta. Maski puetaan kuminauhoilla korvien taakse.

Coolmax fresh -maski

Kasvomaski_coolmax_fresh_valk.jpg

Lisätarvikkeet

Muovipäällysteisiä rautalankoja on saatavilla lisätarvikkeena. Ne antavat maskille lisäistuvuutta nenän päällä. Tämä on erityisen tärkeää silmälasien kanssa, jotta lasit eivät huurustu. Myös pussinsulkijat toimivat hyvin maskin kujaan pujotettuna sekä kertakäyttöisistä maskeista voi napata rautalangan talteen. Muista kuitenkin olla varovainen käsitellessäsi käytettyjä maskeja.

Laskosmallisiin kangasmaskeihin on mahdollista pujottaa lisäsuodatusta. Tätä varten maskeihin on saatavilla kuitukankaisia lisäfilttereitä.